griepvaccins & pneumokokkenvaccins – HUISARTSPRAKTIJK CAZANDER – Leiden
Bloemistenlaan 45A 2313 BB Leiden Tel:071-5123752 071-5120880
Header afbeelding

griepvaccins & pneumokokkenvaccins

Bijgewerkt zaterdag 4 december 2021 door Dennis Cazander

Er was een grote run op de griepprikken dit jaar en de griepvaccins zijn bijna op. Vrijdag 3 december was de laatste en extra ingevoegde griepprikmiddag. Indien u alsnog een griepprik of pneumokokkenprik zou willen en een medische indicatie/uitnodiging heeft kunt u bij de assistente informeren of we nog griep of pneumokokkenvaccins over hebben. Op dit moment zijn het er nog een paar.


Vanuit overheidswege gelden de volgende regels:

Houd 1.5 meter afstand en mondkapje verplicht. Bij corona-klachten vragen wij u thuis te blijven.


De griepvaccinaties worden vanaf maandag 8 november gegeven aan de mensen die een medische indicatie daarvoor hebben gekregen van de overheid. Als u een medische indicatie heeft voor de griepprik dan bent u inmiddels per brief door ons uitgenodigd. De oproepbrieven zijn eind oktober per post verzonden. De prikken zullen gegeven worden op de volgende middagen tussen 13.30-13.50 uur:

Maandag 8 november
Dinsdag 9 november
Donderdag 11 november
Vrijdag 12 november
Dinsdag 16 november
Donderdag 18 november geannuleerd (GRIEPVACCINS ZIJN OP)

Net als in 2020 zullen we ook in november 2021 pneumokokkenvaccinaties geven aan de mensen die daarvoor een medische indicatie hebben gekregen van de overheid. Voor november 2021 zijn dat de mensen met de geboortejaren 1948 tot en met 1952. Pneumokken zijn bacteriën. Hiervan kunt u een pneumokokkenziekte krijgen, zoals een (ernstige) longontsteking, bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking.

De data waarop aan de geïndiceerde mensen de pneumokokkenprikken worden gegeven zijn dezelfde data als waarop de griepprikken worden gegeven. De oproepbrieven voor de pneumokokkenvaccinatie zijn ook eind oktober per post verzonden. Zie voor meer specifieke informatie www.rivm.nl

Als u nog een covid-vaccinatie krijgt (bij de GGD), maak dan een afspraak voor de covid-vaccinatie 14 dagen voor of 7 dagen na de griepprik (en eventueel pneumokokkenprik).