Vaccinaties Corona – HUISARTSPRAKTIJK CAZANDER – Leiden
Bloemistenlaan 45A 2313 BB Leiden Tel:071-5123752 071-5120880
Header afbeelding

Vaccinaties Corona

Bijgewerkt op zaterdag 07-08-2021 door Dennis Cazander

Onze laatste covid-vaccinaties hebben we afgelopen dinsdag gegeven en alle vaccinaties zijn nu op.

 

Bijgewerkt op zondag 06-06-2021 door Dennis Cazander

Op zaterdag 5 juni zijn we al weer begonnen met de tweede vaccinatie-ronde van de mensen geboren tussen 1956-1960 met het Astra-Zeneca COVID-vaccin. Het is heel goed verlopen. De komende weken zullen we druk bezig zijn met deze tweede vaccinatie-ronde met het doel deze groep mensen allemaal voor de zomervakantie beide vaccinaties te hebben gegeven. 

 

Bijgewerkt op vrijdag 14-05-2021 door Dennis Cazander

Zwanger èn een medische indicatie voor coronavaccinatie. Het RIVM adviseert zwangere vrouwen mèt een medische indicatie voor COVID vaccinatie om zich wèl te laten vaccineren met een mRNA-vaccin op het moment dat zij een oproep krijgen. mRNA-vaccins zijn de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. In de Verenigde Staten kregen inmiddels meer dan 90.000 zwangere vrouwen een mRNA-vaccin en daarbij zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld. Als u een afspraak maakt voor een coronavaccinatie krijgt u de vraag of u zwanger bent. Ook in de gezondheidsverklaring die u thuis in moet vullen en meeneemt naar de afspraak, krijgt u hierover een vraag.

Zeer recent is dit zwangerschapsadvies gewijzigd. Zwangeren mèt een medische indicatie voor COVID vaccinatie worden geadviseerd zich wél te laten vaccineren (met een mRNA-vaccin). Dit geldt ook voor vrouwen die zwanger willen worden. In de uitnodigingssets voor de mensen met een medische indicatie is het gewijzigde advies voor zwangeren nog niet aangepast. Dit omdat de uitnodigingspakketten al waren gedrukt en er anders onnodig vertraging in het uitnodigingstraject zou ontstaan.

 

Bijgewerkt op donderdag 13-05-2021 door Dennis Cazander

De medisch hoogrisico mensen die geboren zijn tussen 1961 en 2003 hebben reeds of krijgen binnenkort een uitnodiging toegestuurd via DMDR voor COVID vaccinatie bij de GGD. Op 2 mei j.l. hebben we een uitnodigingenlijst aangemaakt van de mensen die op basis van de selectiecriteria van de overheid hiervoor in aanmerking komen. Die lijst is in tegenstelling tot wat door sommige media beweerd wordt NIET exact hetzelfde als de lijst van de mensen die voor de griepprik in aanmerking komen.

 

Bijgewerkt op zondag 18-04-2021 door Dennis Cazander

Heden vaccineren wij de mensen geboren in 1956 tot en met 1960. Als u gevaccineerd wilt worden en uw geboortejaar is 1956, 1957, 1958, 1959 of 1960 dan kunt u de assistente bellen om een afspraak in te plannen. Er worden uitsluitend geclusterde afspraken gemaakt omdat we 11 mensen uit 1 ampul moeten vaccineren, waarna we de ampul moeten weggooien.

 

Bijgewerkt op maandag 05-04-2021 door Dennis Cazander

Het ministerie van VWS heeft besloten het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca voor mensen jonger dan 60 jaar (geboren in 1961 of later) tijdelijk stop te zetten. Op dit moment geldt dit besluit tot en met woensdag 7 april. Dit besluit is genomen nadat er in Nederland vijf meldingen van trombose en verlaagde bloedplaatjes zijn gedaan bij bijwerkingencentrum Lareb. Uit voorzorg en in afwachting van nader onderzoek, wordt het toedienen van het vaccin bij alle mensen geboren in 1961 of later tijdelijk gepauzeerd.

De vaccinaties van alle mensen die op zaterdag 3 april en zondag 4 april bij Dennis Cazander ingepland stonden gingen gewoon door omdat de covid-vaccinaties van de mensen geboren in 1956, 1957 en 1958 gewoon door mochten gaan. Ook de voor aanstaande donderdag 8 april geplande vaccinaties gaan om dezelfde reden gewoon door.

Als uw geboortejaar 1956, 1957 of 1958 is kunt u via de assistente een afspraak voor covid-vaccinatie bij ons inplannen. Let op: we moeten in vooraf bepaalde clusters prikken omdat we 11 mensen tegelijk uit 1 ampul moeten prikken. Na opening moet deze ampul binnen een aantal uur worden gebruikt. U bent om die reden dus beperkt in uw keuze van tijdstip. We moeten de ampullen maximaal benutten zeker nu de animo voor vaccinatie in onze praktijk zoveel groter is dan verwacht.

 

Bijgewerkt op vrijdag 02-04-2021 17.12 uur door Dennis Cazander

Donderdag 1 april zijn we in onze praktijk van start gegaan met het geven van de eerste COVID-vaccins (AstraZeneca) aan de mensen geboren in 1956 en 1957 en de mensen met een ernstig overgewicht (BMI>40). Per sessie worden er 11 mensen geclusterd gevaccineerd omdat een ampul volstaat voor 11 vaccinaties en een geopende ampul dezelfde middag gebruikt moet worden. Alleen als u geboren bent in 1956 of 1957 of een BMI>40 heeft kunt u een afspraak inplannen voor de COVID vaccinatie (gelieve te bellen tussen 8-11 uur). Wij zullen u bij uw afspraak een aantal medische vragen stellen en tevens toestemming vragen om door te geven aan het RIVM dat u gevaccineerd bent. Informatie hierover bevindt zich in de envelop die u uitgereikt krijgt bij uw afspraak. In de tiende, elfde of twaalfde week na de 1e vaccinatie krijgt u een afspraak voor de 2e vaccinatie. De afspraak voor de 2e vaccinatie geven we u direct mee wanneer u de 1e vaccinatie krijgt.

We hebben uitsluitend een beperkt aantal vaccins gekregen voor de mensen geboren in 1956 en 1957 en de mensen met een BMI>40. De overige mensen zullen hoogstwaarschijnlijk daarna volgen, maar dat wordt geheel bepaald door het RIVM. Wij hebben geen enkele invloed hierop en ook geen zicht hierop.

De eerstvolgende data van vaccinatie zijn zaterdagochtend 3 april vanaf 8 uur s’ochtends (zit inmiddels helemaal vol), zondag 4 april (al helemaal vol) en donderdagmiddag 8 april vanaf 13.30 uur (voor dit cluster kunt u nog afspraken inplannen via de assistente).